DİYARBAKIR / ERGANİ - Ergani Sultan Abdülhamid Han Anadolu Lisesi

Şbt

Okulumuzda 11.02.2020 tarihinde deprem tatbikatı yapıldı.Siren sesiyle beraber öğrencilerimiz öğretmenlerimiz eşliğinde kendi sınıflarında çök,kapan,tutun taktiğiyle güvenliklerini sağladılar.Siren bitiminin ardından öğrencilerimiz kontrollü bir şekilde okulumuzun deprem sonrası toplanma alanına tahliye edildiler.Öğretmenlerimiz sınıf defterlerini yanlarında bulundurarak tatbikat sonrası sınıflara yoklama yaptı ve içerde kimsenin bulunmadığına emin olundu.Öğrencilerimizin daha önceden bilgisi ve haberi bulunmadığı bu tatbikat amacına uygun bir şekilde gerçekleştirildi.

Şbt

Okulumuzda 3-7 Şubat 2020 tarihlerinde İş sağlığı ve Güvenliği uzmanı(İSG)sertifikalı İngilizce Öğretmenimiz Velat Rojda EMİRHANOĞLU ve Okul Rehber Öğretmenimiz Atalay YOLCU tarafından okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize deprem öncesi ve sonrası ve deprem sırasında yapılması gerekenler ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.

Şbt

Anadolu Liselerinde önemli bir konu olan alan seçimi hakkında Okul Rehber Öğretmenimiz Atalay YOLCU tarafından öğrencilere alanların tanıtımı yapıldı ve öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda seçebilecekleri alanlar hakkında yardımcı olundu.Şimdi Alan Seçimi ile ilgili bir kaç önemli noktaya yazımızda değinecek olursak:

Kas

Geleceğe ışık saçan,ülkemize faydalı nesiller yetiştiren,eğitimin ayrılmaz bir parçası olan Değerli Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü

yapılan törenle kutlandı.Tören kapsamında açılış konuşması yapılarak öğrencilerimizin öğretmenlerimize yazmış olduğu şiirler okundu ve kutlamalar yapıldı.

Kas

Okul Müdürümüz Sn. Abbas İKİZ,öğretmenler ve öğrencilerimizin işbirliği ile okulumuzu yeşillendirmek ve kurum olarak

başlatmış oldugumuz 'Bir Fidan Bin Umut' projesi kapsamında okulumuzun bahçesine 100 adet fidan dikildi.Bu projeyle hem okulumuzun bahçesini yeşillendirmek hem de öğrencilerimize doğayı sevme ve koruma bilincini yayarak öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmesine katkıda bulunması sağlandı.

Ekm

29 Ekim kapsamında ilçemiz Ergani'de gerçekleştirilen Cumhuriyet koşu yarışına 4 öğrencimiz okulumuzu temsilen katılım gösterdi.