DİYARBAKIR / ERGANİ - Ergani Sultan Abdülhamid Han Anadolu Lisesi

Okulumuzda Depreme Hazırlık ve Afet Semineri Verildi.

Okulumuzda 3-7 Şubat 2020 tarihlerinde İş sağlığı ve Güvenliği uzmanı(İSG)sertifikalı İngilizce Öğretmenimiz Velat Rojda EMİRHANOĞLU ve Okul Rehber Öğretmenimiz Atalay YOLCU tarafından okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize deprem öncesi ve sonrası ve deprem sırasında yapılması gerekenler ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.

Deprem ders saatinde olursa ve siz sınıfta, laboratuvarda, kütüphanede,spor salonunda veya gösteri salonundaysanız

- Bulunduğunuz yerde kalın ve pencerelerden, raf, dolap veya devrilebilir ağır eşyalardan uzaklaşın.

- Sınıfta ve laboratuvarlarda sıranızın hemen yanına çöküp, olabildiğince küçülün,dirseklerinizle başınızı kapatın ve tutunun. Kütüphanedeyseniz orta masaların yanına çökün. Spor salonunda camlardan uzaklaşarak aynı
şekilde "çök ve kapan" yöntemini uygulayın. Gösteri salonunda, koltuğunuzda kalıp başınızı ellerinizle kapatın.

- Siren çalmadan, hiçbir şekilde olduğunuz yerden çıkmayın.

Deprem bittiğinde gerekli kontroller yapıldıktan sonra siren çalacaktır.

Deprem teneffüs sırasında, boş ders, okul sonrası vb. zamanlarda olursa; siz koridor, merdiven, tuvalet, kantin vb.de iseniz

Olduğunuz yerde kalıp varsa pencereye sırtınızı dönün, yere çömelip başınızı dizlerinizin arasına alın, ellerinizi başınızın arkasında birleştirip, dirseklerinizle başınızı koruyun. Deprem geçtikten sonra sireni beklemeden dikkatlice bahçeye inin ve en kısa zamanda sınıf arkadaşlarınızla buluşun.

TATBİKATLARI CİDDİYE ALMAK OLASI ZARARLARI AZALTACAKTIR

18-02-202018-02-202018-02-202018-02-202018-02-202018-02-202018-02-2020