DİYARBAKIR / ERGANİ - Ergani Sultan Abdülhamid Han Anadolu Lisesi

Ergani Sultan Abdülhamid Han Anadolu Lisesi

İSTASYON MAH. YOL BOYU KÜME EVLERİ NO45/E Hayvan Pazarı Arkası
Vizyon
Bilim ve teknolojinin farkında olan, Değişme ve gelişmeye açık, Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, Değerlerini yaşayan ve yaşatan, Hoşgörü sahibi, Farklılıkları zenginlik kabul eden, En az bir yabancı dili çok iyi bilen, Yüksek moral değerlere sahip Kendine güvenen, Katılımcı, Kendini sorgulayan, Etkili ve nitelikli, Çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizin; Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, Vatanını, bayrağını seven, milletine saygılı, tarih şuuruna sahip inançlı nesiller olmalarını, Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmasına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
EĞİTİM ÖĞRETİME YENİ BAŞLAYAN OKULUMUZ GEREK AKADEMİK GEREKSE SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANDA BÜTÜN ETKİNLİKLERDE ROL ALACAKTIR
Biyoloji Laboratuvarı :1
KALORİFER
İNGİLİZCE-ALMANCA
ŞEHİR İÇİ MİNİBÜSLER İLE ULAŞIM SAĞLANMAKTADIR.
İSTASYON MAH.İSTASYON CAD.ERGANİ YİBO VE ERGANİ FEN LİSESİ ARKASI
DİYARBAKIR MERKEZİNE 66 km ERGANİ MERKEZİNE İSE 10 km UZAKLIKTA.